2000

DM Sølv til Nina Christensen, Ravnsborg
René Lomholt, Ravnsborg blev nr.4
John Jensen, Ravnsborg blev årets bowler i DK.


Nedenstående artiklel er venligst udlånt af Gianni Guastella
og var tidl. på www.sbwu.dk


DM single i Vejle, maj 2000

Det blev et rigtig flot DM 2000 for Sjællands Bowling Union og for Unionens førende klub Ravnsborg
DM sølv til Nina Christensen, en 4 plads til René Lomholt og John Jensen kåret som årets bowler i Danmark.
Alt det kunne en stolt Unionsformand Peter Hallgren tage med til Sjælland, stort tillykke til alle!

En meget flot og overraskende Sølv-medalje til Nina Christensen fra Ravnsborg Bowlingklub Køge blev resultatet ved weekendens DM i Vejle, efter at Nina havde været oppe imod hele den danske bowling elite og lagt alle landsholdspillerne bag sig. Dette er klubbens første individuelle senior DM medalje nogensinde. Samtidigt blev det til en flot 4 plads til René Lomholt også fra Ravnsborg, klubbens hidtil bedste placering på herresiden.

Der skulle 17 hårde serier til, på meget vanskelige baner, før Nina meget fortjent fik sin sølvmedalje.
Hos damerne var der 100 deltagere. Nina væltede 1525 kegler på de 8 indledende serier og dette rakte til en 10 plads blandt de 12 spillere der kvalificerede sig til 1/4-finalen. Her væltede Nina 782 kegler og kom sikkert videre blandt de 8 spillere der skulle spille semifinale. Nu gik man over til cup kampe hvor taberen røg ud. Nina fik den værst tænkelige modstander idet landsholdsspilleren og den dobbelte Nordiske mester Kamilla Kjeldsen var konkurrenten, men Nina havde faktisk ikke store problemer med at vinde med 373 kegler på de to serier mod Kamilla's 352 kegler. Nu var 4 spillere klar til den endelige finale, hvor alle skulle møde hinanden over een serie. Efter en spændende finale gik Guldet til Pia Burkal fra Trekanten i Kolding med 590 kegler, Sølvet til Nina Christensen Ravnsborg med 558 kegler og Bronzen til Anja Ernst Stenhuset i Ålborg med 557 kegler. Anja Ernst havde i øvrigt undervejs i kvartfinalen slået "The Perfect Game" altså en 300 serie - 12 strikes efter hinanden. Nina spillede de 17 serier med et gennemsnit på 190, meget flot baneforholdene taget i betragtning.

Hos herrerne var der hele 260 deltagere og her væltede René Lomholt 1591 kegler på de indledende 8 serier. Dette var rigeligt til en plads blandt de 24 der gik til 1/8 delsfinalen. Her blev det til 752 kegler og en plads i 1/4-finalen var sikret. Nu gik man over til de såkaldte cup kampe og første modstander var Tommy Theis fra Falcon i Århus. Med 405 kegler på de to serier sikrede René Lomholt sig sejren med bare to kegler og var nu klar til semifinalen. Her var modstanderen Ole Henriksen fra Trekanten i Kolding og også her blev det til sejr, idet René her væltede 426 kegler på de 2 serier mod 330. I finalen lå det længe til en medalje, men til allersidst manglede der sølle 12 kegler i en Bronze medalje. Guldet gik til Jesper Klavsen fra Skive, Sølvet til Bjarne Thomsen og Bronzen gik til Henning Mortensen fra Falcon. René Lomholt væltede 594 kegler på de 3 finale serier, heraf en serie uafgjort med den senere mester hvor begge væltede 215 kegler. René Lomholt spillede sine 19 serier med et gennemsnit på 200.

Årets bowler i Danmark
Ved samme lejlighed blev John Jensen fra Ravnsborg af Dansk Bowling Forbund kåret til årets danske bowler. Dette for John's virke i Forbundets Tekniske Komite, samtidigt med at John er instruktør i mange nye klubber og hans virke i SBwU's bestyrelse. John Jensen er samtidigt en af de bærende kræfter på Ravnsborg's 2 divisionshold der netop har fået sølv i 2 division. Holdet er også blevet Unionsmestre i år og i 1999 vandt de Landspokalen. John er også regerende Sjællands mester i Mixpar.

Ravnsborg Bowling klub blev også 25 år det år.
se avisartikel her