LIGA Herrer 2009-2010
d.30 november 2009

LIGA herrer runde.4 d.28-29 november i Aalborg.

Ravnsborgs hold til runde4 var med en enkelt ændring så holdet denne gang var Lars Mulle Jørgensen, Christian Nagel, Morten Andreasen, Kim Andersson, John Olsen, Allan Bryde og René Lomholt.

Runden skulle afvikles på "Dead mans curve" profilen som er 43 fod, så for første gang henimod hvad man kan kalde en "lang olie". Den var dog kun lang i 3-4 serier så blev der faktisk pænt tørt kan man vel godt kalde det. Vi havde fået trænet på profilen tre gange denne gang, men var selvfølgelig ikke så øvet i hvordan den ville opføre sig efter mange serier så det i sig selv var en udfordring. Derudover var det også lidt spændende om alle hold kunne mønstre stærkeste opstillinger eller om nogen var ramt af den så omtalte Influenza, dette lod dog heldigvis ikke til at være tilfældet.

Kamp 1.
Rundens første kamp var imod Skive, så det var en hård start at få. Vi fulgte nogenlunde med men tabte dog til sidst begge serie med 30-40 stykker og altså bagud 0-4. Anden serie fulgte samme mønster men vores ene trio fik lukket fint og vandt i en spændende afslutning med 3 kegler. Samlet 2376 mod 2530 og altså 2-8, det var faktisk en ok start.
René 439, Mulle 434, John 394, Kim A 385.

Kamp 2.
Anden kamp var imod Thor94. Første serie endte 2-2 hvor vores ene trio vinder med 95 kegler på 671 mens den anden taber med 56 kegler på 560. Aner så ikke hvad der sker i anden serie. Kuglerne skruer pludselig af helvede til og og vi er slet ikke klar på at flytte os, så ja vi går da totalt i opløsning kan man roligt sige :-) Begge trioer taber stort og keglerne selvfølgelig også, så det der så lovende ud blev til et klart 2-8 nederlag og på sølle 2231 mod 2533.
Allan 431, René 375, Christian 369.

Kamp 3.
Tredje kamp var imod Sisu og der var ikke andet at gøre end at komme videre i en fart. Vi havde lige den ene trio's 3 mand oppe på gaden og "trække luft" og det hjalp åbenbart med lidt fælles gruppeterapi deroppe.
Samtidigt var Jan Sørensen dukket op og tilbød at hjælpe med sedlerne. Tusind tak Jan, det er virkelig en STOR hjælp. Det blev en tæt kamp og første serie endte da også 2-2 og begge afgøres med ca 35 kegler. Anden serie ligeså tæt, men her trækker vi det længste strå begge steder med 25-30 kegler så en samlet 8-2 sejr og på 2372 mod 2315.
Mulle 430, John 424, Allan 392

Kamp 4.
Dagens fjerde og sidste kamp var mod hjemmeholdet fra AalborgBT. Et hold som alle havde ventet skulle ligge i toppen LIGA'en, men som nu ligger og roder rundt lige over bunden og som vi endda selv har slået i alle de 3 tidligere runder. Så vi ventede vist at de ville komme "stormende" denne gang på hjemmebane. Vores "ryger trio" havde desværre nu totalt tabt luften efter den fine indsats de gjorde mod Sisu, så trods at de igen lige var oppe på gaden fandt de aldrig spillet til sidste kamp. Første serie taber de med 69 mens vores anden trio vinder med 70 så altså 2-2. Anden serie med samme mønster, den ene trio taber med 20 og på 520 mod 540, mens den anden havde mere luft og laver 700 og vinder med 89 kegler så vi får en samlet 6-4 sejr på 2338 mod 2264 og altså sæsonens fjerde sejr over Aalborg af fire mulige.
Allan 455, KimA 430, René 409


Lørdagens fire kampe gav altså 18 point og det er da fint nok især med den start vi fik og stillingen var stort set uændret i forhold til de nederste hold.
Vi havde booket bord på Bones til kl.20.15 og fik her alle den længe ventede STORE BØF og nogen af os også med en kold fadbamse dertil. Vi skulle overnatte på Scandic og her sad de fleste hold i barområdet og evaluerede dagens kampe over en enkelt "sne".


Kamp 5.
Efter den sædvanlige fine morgen buffet på Scandic, lørdagens kampe i kroppen og frost og is på bilruderne var det nogle ret stive kroppe der skulle igang søndag morgen. Vores ene kugle retur gik i stykker efter blot et slag (der lå lige 10-12 plastik kugler og en kegle fra lørdag aften og blokerede det hele) så det blev heller ikke til mange opvarmingslag. Men igang kom vi da og LIGA'ens førerhold Sporvejene var modstanderen og det er et hold vi ikke har budt megen modstand i de tidligere runder. Så NU skulle det altså være. Det gik da også fint på den ene trio idet denne vandt med 120 kegler på 673 mod 553 iøvrigt over den Sporveje trio der havde gjort rent bord om lørdagen med max point. Vores "ryger" trio var dog ikke helt vågnet endnu og tabte med 517 mod 578. Så altså 2-2 men vi var totalt foran med 59 kegler. Anden serie blev vildt spændende og det hele kunne tippe begge veje, men til slut taber vi begge serier, den ene kun med 2 kegler og den anden med 44 kegler. Dette betød så, at vi trods alt beholdt de samlede kegler med 13, så 4-6 nederlag på 2379 til os mod 2366 til Sporvejene.
Kim A 470, René 437, John 391.

Kamp 6.
Rundes sjette kamp var imod Viking fra Århus og igen ligesom lørdag fik vi det lidt svært i dagens anden kamp og var for længe om at flytte os. Vi ydede derfor ikke megen modstand i første serie hvor begge trioer taber, den ene med 43 og den anden med 75. I anden serie var der lidt mere kamp om det og det lykkes os at vinde den ene til sidst med 36 kegler mens den anden taber med 66. Så ialt et fortjent 2-8 nederlag på 2263 mod 2411.
Allan 433, Kim A 397, Morten A 394.

Kamp 7.
Rundens syvende og sidste kamp var imod Trekanten fra Kolding. Det blev en vildt tæt og spændende kamp der hele tiden kunne tippe begge veje. Vores ene trio vinder første serie med 13 kegler mens den anden taber med 12 kegler efter faktisk at have ført hele vejen, så altså 2-2 og med 1 kegles forspring til os. Anden serie også spændende og da vi stod i 8-9 rude kunne kampen faktisk ende 8-2 begge veje. Men det lykkes os at lukke flot og vinde kampen med 6-4 på 2366 mod 2332.
Morten 428, Allan 420, John 412

Status på runde4
blev 30 point og det er absolut tilfredsstillende især i en runde hvor vi ikke lige helt får spillet til at køre. Vi spiller godt på helt frisk olie og nærmest katastrofalt i de to efterfølgende kampe begge dage, for så at få det til at hænge bedre sammen igen på mere nedspillede baner. Så vi kan altså godt flytte os, vi skal vist bare lære at gøre det lidt hurtigere må være en slags konklusion på det.
Runden gav Skive 50 point, Sporvejene fik 46, Viking 40, Trekanten 40, Ravnsborg 30, Thor 30, Aalborg 22 og Sisu 22. Stilling i bunden af liga'en er uændret i forhold til Thor som altså stadig er 25 point efter os mens Sisu og Aalborg nu er henholdsvis 36 point og 17 point bagude samlet.

Der cirkulerer pt en masse forslag om ændret format og spillefacon. Der er faktisk så mange forslag og så mange meninger at man bliver helt forvirret. Personligt vil jeg sige at den spillefacon der spilles i liga nu er det sjoveste og mest spændende jeg har prøvet i mange år. Der er simpelthen så mange tætte afgørelser så man hele tiden skal være dupperne og får "øvet" sig i at være skarp. Om så det økonomisk er det rigtige i disse finanskrise tider vil jeg ikke udtale mig om, men sportsligt er det simpelthen SUPER det her format evt med små tilretninger. Og så bør der helt sikkert kigges på fordelingsnøgler, for disse virker meget tilfældige, det tror jeg alle er enige om. Feks skal vi i de næste fire runder møde Thor i dagens sidste kamp på nedspillede baner i alle runder. Og hvorfor er det øst hold der skal stå i Jylland søndag eftermiddag mens de lokale hold er kørt hjem . Feks starter vi først søndag kl.13 både i Kolding og i Vojens osv osv


Næste runde er i Kolding d.9-10 januar. Vi ses derovre.

/Lomme